Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Ikthelium 19

Ο Τσίλιας (ή Τσίλι -όχι την καυτερή πιπεριά που βάζουμε στο ikthelium ala Mount Doom) ήταν Αλβανός νάνος της εποχής που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα του Χόμπιτ. Ο Θόριν ο Δρύασπης τον είχε καλέσει στην παρέα μαζί με Φίλι, Κίλι (Τσίλι) κτλ για να είναι ο κλέφτης που θα βρει το διαμάντι του.

Οι ικανότητες του ως κλεφτοκοτά τον καθιστούσαν ιδανικό για αυτό τον ρόλο και τέλειο για να τρυπώσει στον άντρο του δράκου Smaug (aka Σμόγιος).

Μα ο Gandlaf (aka Γανδάλφιος) τον απέτρεψε τον Θόριν από αυτή του την επιλογή όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο prancing pony και έτρωγαν με λύσα κάτι λουκάνικα ikthelium με πράσο και ελιά θρούμπα. Ο λόγος ήταν η ξεχωριστή μυρωδιά του Τσίλια που θα έκανε τον δράκο να τον καταλάβει με την μία. Έτσι επιλέχθηκε ο Bilbo (aka Βίλβιος).

Ο Τσίλιας πέρα από την "ιδιαίτερη" μυρωδιά του (μάλλον από τις πολλές επιδρομές σε κοτέτσια) κάλυπτε και το ένα του μάτι για να το παίξει ανάπυρος και να περνάει απαρατήρητος και να τον θεωρούν κρίμα. Το παρατσούκλι του ήταν Τσίλιας ο Κρίμα ή Τσιλιοκρίμα ή Τσιλικρίμα ή Τσιλχύτρας.

Το Τσιλχύτρας είχε βγει μια φορά που δοκίμαζε να μαγειρέψει μια ειδική γεύση (aka flavor) iktelium με την τεχνική του βρασίματος σε χύτρα. Ο ίδιος υποστηρίζει πως τα κατάφερε και η γεύση είναι ισάξια με φαγητό βασιλικό, αλλά δεν αποκαλύπτει την συνταγή, μονάχα πουλάει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της. Δεν γνωρίζουμε αν κάποιος την έχει αγοράσει ποτέ.

Ο Τσιλχύτρας είναι και λακές του Ναρκωτικού στην Μέση Γη.


εικ.1. Τσίλιας ο Κρίμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου